Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/v2.4/svensktgitarrbyggarcentrum?fields=location,phone,hours,name,cover&access_token=1610244392578830|4UZKYgK682YYmt0oHkJeWbXlVHQ) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/jam.se/public_html/butik_gitarrbyggarcentrum.php on line 112

Besök oss gärna på Facebook

-

Om oss

Mats Nordwall

Gitarrbyggare/instrumenttekniker utbildad på Carl Malmstensskolan 2003-2006, som innehar både kanditatexamen samt gesällbrev i gitarrbyggeri. Specialinriktat på stålsträngade gitarrer samt folkmusikinstrument såsom mandoliner, mandolor/bouzoukis och citterns. Förutom att reparera instrument i Jams verkstad, så bygger även Mats instrument på beställning, bl.a. finns några av sveriges främsta folkmusiker i hans snabbt växande kundkrets. Mats har dessutom en display med demoinstrument för provspelning utanför själva verkstan.

Mats egna hemsida: www.nordwallinstrument.com


Magnus Ramel

Utbildad gitarrbyggare med gesällbrev efter att ha gått på Musik Instrument Akademien i Stockholm 2010-2013. Byggarkarriären påbörjades redan 2007 med en klassisk gitarrbyggarkurs hos Alfredo Dominguez Romero (ADR). Under studietiden följdes kursplanen och han byggde stålsträngad gitarr, klassisk gitarr, elgitarr, archtop, och även en 6-strängad fiol. Under och efter utbildningen på MIA jobbade Magnus hos Anders Thidell på True Temperament med reparationer och justeringar men även med bla framställning av halsar och prototyptillverkning med hjälp av CNC, och där finslipade han sina kunskaper inom Cadcam och 3Dprinting. Han köpte sin första egna CNCmaskin redan under utbildningen. Har egen verkstad sedan okt -14 där han specialiserat sig på inlägg och customarbeten åt andra byggare, såväl som åt privatpersoner.
Följ Magnus på hans hemsida: www.mrinlay.com


Carl Åberg

Utbildad gitarrbyggare på Musikinstrumentakademien 2012-2015, fick gesällbrev 2015. Har egen verkstad på Kungsholmen där han specialiserat sig på att bygga stålsträngade akustiska gitarrer, vilket är ett område där han förstås besitter stor kunskap. Ett par av hans modeller brukar finnas att testa i vår butik, och utan att låta allt för partiska måste vi understryka att det är några av de bästa akustiska gitarrer vi testat. För priset av en lite finare märkesgitarr får du ett helt unikt handbyggt instrument som är minst lika bra, testa dessa en extra gång när du ska köpa nästa gitarr.


Joakim Grahn

Instrumentmakare utbildad vid Musikinstrumentakademin i Stockholm 2009-1012 med svenskt gesällbrev. Han tilldelades stipendiet "Årets gesäll" 2012 vid en ceremoni i Stadshuset. Joakim har specialinriktat sig på att bygga bariton och basinstrument. Hans oerhört stora kunskap och erfarenhet av gamla vintage-instrument, som är lite av ett specialintresse, gör honom till en ovärderlig person i verkstan.


Prislista

Aktuella priser kan ni hitta här Google Docs

Vanliga frågor

F: Kan ni intonera min gitarr?

S: Ja det gör vi, men för att göra en bra intonering krävs en hel genomgång av gitarren, dvs. justera dragstången, kolla att greppbrädan är problemfri och justera stränghöjd både vid stallet och i översadeln. Gitarren behöver också ha nya strängar av rätt märke och tjocklek. Vi gör detta som ett paket för elgitarr, då ingår standardsträngar. På en akustisk gitarr krävs en heljustering, samt att man tillverkar en ny stallsadel i ben som kostar lite extra.

F: Jag behöver bara byta strängar på min gitarr, gör ni det och vad kostar det?

S: Vi rekommenderar att man lämnar in gitarren för en heljustering för att få ett optimalt resultat. 800-1100kr beroende på instrumenttyp.

F: Vad kostar det att byta mick i min elgitarr?

S: Om det rör sig om ett byte mellan lika stora mickar brukar det kosta runt 500 kr per mick för arbetet. Behöver det däremot fräsas och modifieras plektrumskydd, till kommer kostnad för detta.

F: Vilken lacktyp använder ni, och vad kostar det att lacka om en gitarr?

S: Vi använder oss enbart av cellulosalack, och kostnaden varierar från fall till fall, bl.a. beroende på vilken typ av instrument det rör sig om och hur mycket förarbete som krävs för att applicera den nya lacken, sunburst etc. Det brukar röra sig om mellan 5-7000 kr för elgitarrer och 6-10000 kr för akustiska gitarrer.

F: Klarar ni även av renoveringsjobb på s k vintageinstrument (över 30 år gamla samlarobjekt) där originaldelar är viktiga att bevara, och där limtyper och lacktyper etc måste matchas exakt för att inte sänka värdet på instrumentet?

S: Utan att skryta: Vi är noggrannt pålästa på området och har ofta detaljerade överläggningar med alla kunniga Vintagespecialister i Jam Gitarrers personal för att uppnå resultat i absolut världsklass.

Mvh

Gitarrbyggarna på JAM Gitarrer

-Kontakta oss

Telefon:


Epost:

gitarrbyggarna@jam.se